|
|
 |
|
|
VÅRE MEDARBEIDERE
Norsk Vinfagskoles hovedlærer Cathinca Dege har lang erfaring fra både vin- og restaurantbransjen. I tillegg til WSET Diloma har hun sin utdannelse fra Ecole Hôtelière i Lausanne i Sveits, og har mange års erfaring fra restaurantbransjen i både inn- og utland. Hun er fast vinskribent i Maison Mat og Vin og Bulletin, og er tidligere norgesmester i vinsmaking. Hun arbeidet i en årrekke som vinsjef hos Pernod Ricard Norway. Cathinca underviser i vinfag ved Norsk Vinfagskole.
|
|
 |
|
|
|
 |
|
Vår brennevinsekspert Halvor Heuch har en B.Sc.Hons. innen nærings-middelkjemi fra Leeds Universitetet, og har en meget omfattende karriere innen destillering og produksjon av norsk brennevin. Han har i en årrekke ledet arbeidet med å ivareta tradisjoner så vel som nyutvikling av brennevinsprodukter i Vinmonopolet og Arcus. Han har også skrevet bøkene: "Akevitt – en norsk brennevinshistorie" og "Rakefisk".
Halvor er æresmedlem i Norske Akevitters venner, og deltar som dommer i internasjonale brennevins-konkurranser. I 2010 ble han utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-tradisjon. Halvor underviser destillering og brennevinskunnskap ved Norsk Vinfagskoles utdanninger. |
|
|
|
Norsk Vinfagskoles ølsommelier Amund Polden Arnesen startet som bartender, og ble etter hvert whiskyansvarlig på whiskypuben Dr. Jekylls pub. Han har vært en pådriver for øl og mat i kombinasjon, blant annet med åpningen av restauranten Håndverkerstuene i Oslo.
Amund ble høsten 2011 som første nordmann akkreditert ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London, og arbeider i dag for Beer Enthusiast. De siste årene har han også deltatt som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltids kåring av årets øl. |
|
 |
|
|
|
 |
|
Norsk Vinfagskoles lærer Hans Didrik Jom er Mester innen kokkefaget, og har mange års ledererfaring fra hotell og restaurant. Han er i dag Brand Manager i Haugen-gruppen Wine & Spirits.
Våren 2011 var han en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Norsk Vinfagskole. Hans Didrik arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika. Han underviser i vitikultur og vinproduksjon ved Norsk Vinfagskole. |
|
|
|
Vår sommelier-instruktør Magnus Egerdahl Nørsett har sin bakgrunn fra Apotekergården i Grimstad og Druen i Oslo, før han startet som Sommelier ved Statholdergaarden.
Magnus er utdannet ved Lycée Hôtelier R.M. i Metz, og har oppnådd hele 5 ulike fagbrev innen mat og drikke. Han var deretter en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Norsk Vinfagskole. Han arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika.
Magnus gikk i 2012 til topps i Young Sommelier, dvs NM for Sommelier i klassen under 25 år. |
|
 |
|
|
|
 |
|
Norsk Vinfagskoles kurslærer Mai Tjemsland er Master of Wine. Hun har i tillegg diplomøkonom-utdannelse, og har hatt ulike lederstillinger innen hotell og servicebedrifter i inn- og utland.
Mai Tjemsland er nå daglig leder
i GastroConsult, som driver flere servicebedrifter i Oslo-området. Mai sitter i Norsk Vinfagskoles faglige råd, og holder dessuten faste vinsmakings-kurs ved fagskolen. |
|
|
|
Norsk Vinfagskoles Daglig leder Kai Wahl er lærerutdannet med fordypning innen nettpedagogikk, og er en av landets mest erfarne e-læringspedagoger. Han har også sommelierbakgrunn fra restauranten Le Fouquet`s i Paris. |
|
 |
|
|
|

|
|
Norsk Vinfagskoles grunnlegger Robert Jørgensen har etablert og drevet ti privatskoler, nå samlet i skolesenteret NISS – Nordisk Institutt for Scene og Studio – som med mer enn 500 fulltidsstudenter er Nordens største i sitt slag. Siden 2005 har Robert Jørgensen arbeidet med vin; som produsent og importør i tillegg til utdanningen ved Norsk Vinfagskole. Han mottok i 2010 prisen Brand Manager of the Year i Sør-Afrika for sitt "Making Musical Wines"-konsept. |
|
|
|
|
|
|
|
|