Norsk Vinfagskole
  Om Vinfagskolen
  Off. godkjenninger
  Partnere
Medarbeidere
  Faglig råd
  Vinutdanning
  Ølutdanning
  Diplomutdanning
  Kurs
  Studentnett
  Søknadsskjema
  Omtale
  Lei en lærer
  Kontakt
 
 
 
skygge
 
 

VÅRE MEDARBEIDERE
 

Norsk Vinfagskoles hovedlærer Cathinca Dege har lang erfaring fra både vin- og restaurantbransjen. I tillegg til WSET Diloma har hun sin utdannelse fra Ecole Hôtelière i Lausanne i Sveits, og har mange års erfaring fra restaurantbransjen i både inn- og utland. Hun er fast vinskribent i Maison Mat og Vin og Bulletin, og er tidligere norgesmester i vinsmaking. Hun arbeidet i en årrekke som vinsjef hos Pernod Ricard Norway. Cathinca underviser i vinfag ved Norsk Vinfagskole.
 
     
 

Vår brennevinsekspert Halvor Heuch har en B.Sc.Hons. innen nærings-middelkjemi fra Leeds Universitetet, og har en meget omfattende karriere innen destillering og produksjon av norsk brennevin. Han har i en årrekke ledet arbeidet med å ivareta tradisjoner så vel som nyutvikling av brennevinsprodukter i Vinmonopolet og Arcus. Han har også skrevet bøkene: "Akevitt – en norsk brennevinshistorie" og "Rakefisk".

Halvor er æresmedlem i Norske Akevitters venner, og deltar som dommer i internasjonale brennevins-konkurranser. I 2010 ble han utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-tradisjon. Halvor underviser destillering og brennevinskunnskap ved Norsk Vinfagskoles utdanninger.

     

Norsk Vinfagskoles ølsommelier Amund Polden Arnesen startet som bartender, og ble etter hvert whiskyansvarlig på whiskypuben Dr. Jekylls pub. Han har vært en pådriver for øl og mat i kombinasjon, blant annet med åpningen av restauranten Håndverkerstuene i Oslo.

Amund ble høsten 2011 som første nordmann akkreditert ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London, og arbeider i dag for Beer Enthusiast. De siste årene har han også deltatt som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltids kåring av årets øl.

 
     
 

Norsk Vinfagskoles lærer Hans Didrik Jom er Mester innen kokkefaget, og har mange års ledererfaring fra hotell og restaurant. Han er i dag Brand Manager i Haugen-gruppen Wine & Spirits.

Våren 2011 var han en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Norsk Vinfagskole. Hans Didrik arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika. Han underviser i vitikultur og vinproduksjon ved Norsk Vinfagskole.

     

Vår sommelier-instruktør Magnus Egerdahl Nørsett har sin bakgrunn fra Apotekergården i Grimstad og Druen i Oslo, før han startet som Sommelier ved Statholdergaarden.

Magnus er utdannet ved Lycée Hôtelier R.M. i Metz, og har oppnådd hele 5 ulike fagbrev innen mat og drikke. Han var deretter en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Norsk Vinfagskole. Han arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika.

Magnus gikk i 2012 til topps i Young Sommelier, dvs NM for Sommelier i klassen under 25 år.

 
     
  Norsk Vinfagskoles kurslærer Mai Tjemsland er Master of Wine. Hun har i tillegg diplomøkonom-utdannelse, og har hatt ulike lederstillinger innen hotell og servicebedrifter i inn- og utland. Mai Tjemsland er nå daglig leder i GastroConsult, som driver flere servicebedrifter i Oslo-området. Mai sitter i Norsk Vinfagskoles faglige råd, og holder dessuten faste vinsmakings-kurs ved fagskolen.
     
Norsk Vinfagskoles Daglig leder Kai Wahl er lærerutdannet med fordypning innen nettpedagogikk, og er en av landets mest erfarne e-læringspedagoger. Han har også sommelierbakgrunn fra restauranten Le Fouquet`s  i Paris.  
     


  Norsk Vinfagskoles grunnlegger Robert Jørgensen har etablert og drevet ti privatskoler, nå samlet i skolesenteret NISS – Nordisk Institutt for Scene og Studio – som med mer enn 500 fulltidsstudenter er Nordens største i sitt slag. Siden 2005 har Robert Jørgensen arbeidet med vin; som produsent og importør i tillegg til utdanningen ved Norsk Vinfagskole. Han mottok i 2010 prisen Brand Manager of the Year i Sør-Afrika for sitt "Making Musical Wines"-konsept.

 
 

Norsk Vinfagskole AS, Chr Krohgs gate 2, 0186 OSLO, Tlf.: 23 15 85 85, post@vinfagskolen.no
skygge