Norsk Vinfagskole

skygge

BLI EKSPERT PÅ FRANSK VIN
Diplomkurs over 24 undervisningstimer

Norsk Vinfagskole har gleden av å sette opp kursserien igjen i vinter. Dette er kurset der du lærer det meste om fransk vin!

Innhold
I kursserien vil du lære om fransk vin generelt, historikk, klassifiserings-systemet, vindistriktene, druesorter, produksjonsmetoder og mye mer. Kurset omfatter prøving av relevante viner fra hele Frankrike. Vi har fått meget positive tilbakemeldinger fra de som har vært igjennom kurset, og evalueringer har gitt gjennomgående 6 av 6 mulige poeng i vurderingene:

Jeg har lært utrolig mye – tusen takk
for kjempefint og lærerikt kurs!
    Mail fra tidligere deltaker

Flott og interessant kurs!
Evaluering fra tidligere deltaker

Forkunnskaper
Kurset krever ingen forkunnskaper utover generell vininteresse, men vi anbefaler Norsk Vinfagskoles grunnkurs i vinsmaking I og II, som vil gi deg en god grunnkunnskap i vinproduksjon og vinsmaking.

Kursbevis forutsetter deltakelse på minst 4 av 6 kurskvelder.
Kurset avsluttes med en frivillig eksamen. Bestått eksamen gir Norsk Vinfagskoles Diplom – Fransk vin.

Kursets lærer
Cathinca Dege er Norsk Vinfagskoles hovedlærer, og Frankrike er et av hennes spesialområder. Hun innehar WSET Diploma og er i tillegg sertifisert fra Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne. Cathinca har i en årrekke vært tilknyttet franske vinprodusenter gjennom sitt arbeid i vinimportbransjen og en rekke produsentbesøk samt arbeid ved fransk vingård. Cathinca er dessuten tidligere norgesmester i vinsmaking.

Kursets innhold

Kurskveld Tema

Onsdag 28. januar

Historie, klassifisering. Champagne, Alsace.

Onsdag 4. februar

Loire, Chablis

Onsdag 11. februar

Bourgogne, Beaujolais

Onsdag 25. februar

Bordeaux, Sørvest-Frankrike

Onsdag 4. mars

Rhône, Jura, Savoie

Onsdag 11. mars

Provence, Languedoc-Roussillon. Eksamen, avslutning

Norsk Vinfagskole tar forbehold om justeringer i programmet.

Kurslærer   Cathinca Dege
Kurslengde   4 skoletimer pr kurskveld, totalt 24 timer
Oppstart   28. januar 2015
Tider   Kl. 17:30-20:45 alle kveldene
Sted   Norsk Vinfagskole, Christian Krohgs gate 2, Oslo. Se kart
Kursavgift   Kr 4350,-

For å melde på deg selv:
For å melde på en venn:
Kontakt   Send e-post til post@vinfagskolen.no
eller ring 23 15 85 85

Generelt om våre kurs

Formålet med våre kurs er læring, der forelesninger og smakinger har klare læringsmål. Tematikk og læremateriell er pedagogisk gjennomarbeidet, og du vil motta kursbevis etter gjennomført kurs.

Våre kurs er ikke sponset av importør, produsent eller andre. Dette sikrer at viner som smakes er utvalgt for å gi deg størst mulig faglig innsikt. Du vil dermed ikke oppleve fremming av varemerker på våre kurs.

Norsk Vinfagskole AS, Chr Krohgs gate 2, 0186 OSLO, Tlf.: 23 15 85 85, post@vinfagskolen.no
skygge