Norsk Vinfagskole

skygge

LÆR VINSMAKING
med Master of Wine Mai Tjemsland

Master of Wine Mai Tjemsland tar deg med inn i vinens verden. Kurset er egnet for alle som ønsker å skaffe seg grunnleggende vinkunnskap.

Kurset vil gi deg en innføring i hvordan de profesjonelle smaker og analyserer vinen på en systematisk måte.

Deltakerantallet er begrenset.

Vår kurslærer Mai Tjemsland er en av kun tre i Norge som er Master of Wine. Hun er i tillegg utdannet Sommelier og diplomøkonom, og har mange års ledererfaring innen servering, reiseliv og vinbransje. Mai er også vinskribent, bl.a. i VG.

Nivå I + II (heldagskurs)

På nivå I (før lunsj) vil vi gi deg grunnleggende kunnskaper om hvordan du evaluerer utseende, lukt og smak på de forskjellige vinene. Du vil få en introduksjon til vinproduksjon og vindruens smakselementer, samt en innføring i profesjonell smaksteknikk og begrepsapparat.

På nivå II (etter lunsj) tilbyr vi en dypere innføring i vinsmaking. Her vil du få lære å gjenkjenne karakteristika for de mest kjente internasjonale druesortene. Du får smake og sammenligne ulike produksjonsstiler for disse druesortene.

Kurset byr på en felles lunsj, som vil bli benyttet til å lære om smaks-kombinasjoner mat – vin.

Kursets innhold

• Vindruen
  • Kort om vinproduksjon (rødvin, hvitvin og rosévin)
  • Klima og vinstiler for "gamle og nye verden"
  • Smaksteknikk og vinevaluering
  • Serveringstips
  • Druesorter
  • Smakstrening av relevante viner

Kurslærer   Mai Tjemsland MW
Kurslengde   1 dag  –  8 undervisningstimer
Kursdatoer   Lørdag 17. januar 2015 kl 10:00-16:30 (fullt)
Lørdag 28. februar 2015 kl 10:00-16:30
Sted   Norsk Vinfagskole, Christian Krohgs gate 2, Oslo. Se kart
Kursavgift   Kr 1250,- inkl lunsj (verdi 300 kr). Betales ved påmelding.
For å melde på deg selv:
For å melde på en venn:
Kontakt   Send e-post til post@vinfagskolen.no
eller ring 23 15 85 85

<< Tilbake til kursoversikten

Norsk Vinfagskole AS, Chr Krohgs gate 2, 0186 OSLO, Tlf.: 23 15 85 85, post@vinfagskolen.no
skygge