DIPLOMUTDANNING – VIN
Oslo / Franschhoek (Sør-Afrika)
Dette er utdanningen for deg som er Sommelier eller har WSET Advanced,
og ønsker å få en unik produktkunnskap gjennom å studere vinproduksjon og å være vinmaker-assistent på vingård.
Norsk Vinfagskoles Diplomutdanning gir en spennende og verdifull kunnskap som vil være nyttig for enhver som skal jobbe med vin. Utdanningen går over ett semester og omfatter en teoretisk fordypningsenhet innen vitikultur og vinproduksjon (ønologi), deretter en 6 ukers praksisperiode på vingård i Sør-Afrika, og til slutt innlevering av Harvest Report samt en semesteroppgave og eksamen ved Norsk Vinfagskole i Oslo.
Studiet starter i januar 2016, og søknadsfristen for opptak til studiet er 15. juni 2015.
Vinmakeren måler sukkerinnhold i druene
Opptakskrav
Opptak forutsetter at du har bestått én av følgende utdanninger:
• Fagutdanning – Vin og Brennevin ved Norsk Vinfagskole
eller
• Vinkelnerutdanning
eller
• WSET Level 3 (Advanced)
Bestått utdanning
Bestått utdanning forutsetter godkjent praksisperiode på vingård, godkjent Harvest Report og Semesteroppgave samt bestått eksamen i vinproduksjon.
Søknadsfrist |
15. juni 2015 |
|
|
Studiestart |
Januar 2016 |
|
|
Søknad: |
Til søknadsskjema |
|
|
Studieavgift |
|
For studenter med Vinkelnerutdanning eller WSET |
Kr 39 500 |
For studenter med Fagutdanning – Vin og Brennevin |
Kr 29 500 |
|
Studieavgiften inkluderer eksamensavgift.
Reisekostnader til Sør-Afrika og reise/opphold ved samlingene i Oslo er ikke inkludert i studieavgiften.
Kost og losji ved oppholdet på vingård i Sør-Afrika er kostnadsfritt for studenten. |
|
Vinmaker Ossie Sauermann tester
vin i
fatkjelleren
på La Vigne Estate.
|